Weggooien is milieubelastend en vaak niet de meest economische optie. Daarom biedt BNS Cosmos 3 manieren om een product in zijn geheel of gedeeltelijk te hergebruiken en zo de restwaarde van een product te verzilveren.

Remarketing

Wanneer een product het einde van zijn eerste gebruikstermijn bereikt, voldoet het soms niet meer aan de laatste vereiste product specificaties. Dan kan BNS het product via een remarketing programma aan een nieuwe eigenaar verkopen. Bijvoorbeeld naar markten waarin de product specificaties nog wel volstaan.

Componenten- recycling

Een defect product is zelden direct afgeschreven. Sterker nog, vaak is het grootste gedeelte nog prima te gebruiken. Bij componentenrecycling worden delen van het product hergebruikt in andere producten (kannibalisatie).

Grondstofrecycling

Bij grondstofrecycling worden producten ontmanteld om eenvoudig terug te winnen grondstoffen, zoals metalen en kunststoffen, terug te winnen. Indien producten en componenten juist gesorteerd worden – en dat doet BNS – verwerken partners deze materialen tot grondstoffen die in nieuwe producten worden gebruikt.


Neem contact op

Heb je vragen over onze diensten en wil je meer komen te weten? Neem contact met ons op.