Circulaire economie & vermindering van CO2 uitstoot

Een langer gebruik van hardware zorgt ervoor dat  productie van een nieuw, vervangend product wordt uitgesteld. Dit zorgt voor een directe bijdrage aan de circulaire economie en een vermindering van de CO2 uitstoot. Om die reden worden geretourneerde producten door onze experts zorgvuldig gecontroleerd op herbruikbaarheid. Hierbij worden allereerst de gegevens van de vorige gebruiker permanent verwijderd, waarna een technische en cosmetische beoordeling plaatsvindt. Dit gebeurt in de meest economische volgorde, het uitvalpercentage voor beide beoordelingen verschilt immers per product.

Reparaties

De technische beoordeling bestaat uit een softwarematige en een hardwarematige controle. Indien nodig wordt de software geüpdatet en we stellen vast of alle hardwarecomponenten in goede staat zijn. Na een eventueel benodigde reparaties zijn de producten technisch klaar voor een verlengd gebruik.

Refurbishment

Bij een cosmetische beoordeling wordt de buitenkant van het product gecontroleerd op volledigheid, krassen en andere schade. Soms volstaat oppoetsen, anders worden defecte componenten, indien economisch verantwoord vervangen. Waar nodig worden goede onderdelen van technisch afgekeurde producten gebruikt voor dit refurbishment proces.

Efficiëntie

Inmiddels is ons retour- en repairbeleid dusdanig geoptimaliseerd dat we een hoge mate van efficiëntie bieden. Aan de hand van barcodes worden alle stappen in het proces zorgvuldig omgezet in data. Zo weten we precies welke producten nieuw zijn, welke refurbished en wat de historie van een specifiek product met een uniek serienummer is.


Neem contact op

Heb je vragen over onze diensten en wil je meer komen te weten? Neem contact met ons op