CardiAid verkoopt en verhuurt AED’s in de Benelux en Duitsland met als doel om overal binnen zes minuten patiënten te kunnen helpen. Om dit te bereiken moeten zo veel mogelijk AED’s op locatie hangen. Om de levertijden kort te kunnen houden, moet de supply chain zo efficiënt mogelijk ingericht zijn. BNS verzorgt daarom zowel warehousing als fulfilment activiteiten voor CardiAid.

AED’s zijn van levensbelang en ze moeten altijd werken. Daarom regelt CardiAid voor hun klanten onderhoud en reparatie van AED’s. De batterij en de electroden van een AED moeten elke twee jaar vervangen worden. BNS verzorgt ook deze service beurten voor CardiAid. Dit houdt ook in dat er een schoksimulatie uitgevoerd wordt om te kijken of alles nog naar behoren werkt.

BNS Cosmos doet dit voor AED’s verspreid over de Benelux en Duitsland. AED’s met bijvoorbeeld Nederlands- of Franstalige audio instructies kan je niet zomaar plaatsen in Duitsland, daarom verandert BNS de audio instructies op de AED’s indien deze naar locaties in Duitsland gaan.