BNS ondersteunt T-Mobile bij de afvalstroomverwerking in het circulair ondernemen. Hierbij wordt het plastic van oude modems tot grondstof voor nieuwe producten verwerkt. BNS is trots dat het hiermee een prominente vermelding heeft verdiend in het jaarlijks duurzaamheidsrapport van T-Mobile.

T-Mobile

Zo stelt BNS al jaren de Internetpakketten van T-Mobile samen. Doordat we deze verzenden en de retourstroom verzorgen is er een intensieve overlegstructuur. Zo kwamen we er achter dat de monteurs een uitdagingen tegenkwamen in de montage van de nieuwe bracket/muurbeugel voor de mediaconverter. De montage bleek in de praktijk namelijk redelijk wat tijd in beslag te nemen. T-Mobile vroeg BNS te helpen in de ontwikkeling van een nieuw product.

BNS verwerkt vanuit de retourstroom en refurbishmentdiensten voor T-Mobile een consequente afvoerstroom van kunststof restmateriaal (bijvoorbeeld frontjes, kapjes en dopjes). Daarom zochten we naar een een veilige en verantwoordelijke manier om deze waardevernietiging te minimaliseren. Het materiaal hergebruiken, en zodoende kunststof restmateriaal terugbrengen naar een grondstof, is hierin een essentiƫle stap. Door deze principes door te voeren in het productieproces beperken we schade voor mens en milieu. Want voor het recyclen van afvalstromen zijn minder fossiele grondstoffen nodig dan voor het maken van nieuwe producten. Zo besparen we niet alleen op kosten maar ook op energie en CO2 uitstoot.

Orange plastics

In samenwerking met Orange plastics zocht BNS naar een oplossing. Een innovatief ontwerp was de uitkomst waarbij we restmateriaal uit het refurbishment traject van T-Mobile inzetten voor een klikbare muurbeugel. Orange Plastics zette de voorraad restmateriaal naadloos om naar een spuitgietbaar 3D-design. Zij hielpen haalbaarheid te beoordelen, en wezen op verbeterpunten. Na een 1e proefspuiting besloot T-Mobile direct verder gaan met deze nieuwe muurbeugel voor montage van hun media converter.

Kostenbesparing

Door te werken met het restmateriaal van T-Mobile ontstaat een enorme kostenbesparing. Er zijn geen afvoerkosten meer voor afvalproducten en er ontstaat door het gebruik van eigen materiaal een reductie in productiekosten. Bijvoorbeeld de assemblagetijd, voor montage, werd drastisch gereduceerd. Zo bespaarde T-Mobile niet alleen kosten op productie maar levert ook een betere service en verkorten zij de montagetijden aanzienlijk.