Op maandag 1 oktober 2018 opende BNS, leverancier van fulfillmentdiensten de deuren van hun nieuwe warehouse in Duitsland. Naast het hoofdkantoor in Vianen en een vestiging in het Verenigd Koninkrijk is dit de 3e Europese vestiging. Met het aangaan van een partnerschap met Deutsche Glasfaser, Duitslands grootste breedbandaanbieder, start BNS met de dienstverlening voor de Duitse markt.

BNS pakt vanaf 1 oktober voor Deutsche Glasfaser de logistieke afhandeling en lifecycle fulfilment op voor hun glasvezelaansluitingen. “Met de nieuwe vestiging kunnen wij onze Duitse klanten optimaal van dienst zijn”, meent Arnoud Hersbach, business development manager van BNS. “Maar ook voor onze Nederlandse klanten biedt de fysieke vestiging in Duitsland een groot aantal voordelen. Onze partners gaven reeds aan groeimogelijkheden te zien door uitbreiding in de Duitse markt. Met een fysieke vestiging ontstaat immers een kortere time-to-market voor onze partners.”

Deutsche Glasfaser, opgericht in 2011 als een zusterbedrijf van het Nederlandse Reggefiber, is de Duitse marktleider voor glasvezelnetwerken in landelijke gebieden. Zij bieden daarnaast ook diensten zoals internet, televisie en telefonie. De Duitse leverancier voor glasvezelnetwerken groeit razendsnel in zowel in B2C als B2B.

Deutsche Glasfaser koos in het bijzonder voor BNS vanwege haar kennis en ervaring op het gebied van fulfillment en glasvezelproducten.

Bastiaan Kuijlaars over de BNS vestiging in Duitsland

BNS directeur, Bastiaan Kuijlaars geeft aan: “Ik ben er ontzettend trots op als Nederlands bedrijf te mogen participeren in de Duitse markt. Van oudsher geldt in Duitsland een sterke voorkeur voor lokale partners. Ons aanbod aan diensten, producten en expertise in lifecycle fulfilment is zo uniek dat de voorkeur op ons viel.”